Tervezett akadályok és pályatérkép


Bála pálya
Támogató: Agroker Holding Zrt.
Feladat: Mássz fel, majd le a báláról utánna egy kis szlalom következik.

A szövet hálójában
Támogató: Ototex Kft.
Akadálypálya mérete: 3 m x 8 m
Feladat: Egy jobbos kanyar után húzd le egy kicsit a fejed, mert egy esőház alatt kell átfutnod, majd négykézláb folytatni az akkor már futásnak nem nevezhető mozgást. Vigyázz, a szövetnek súlya van, ráadásul egyre alacsonyabbn van. Hason csúszva kell kijönnöd a végén. Ha ez a mozgáskombináció nem megy, alternatív megoldás lehet, hogy aláfekszel, és oldalasan kicsúszol, vagy kipörögsz a szövet alól. 🙂 Folytasd utad lendülettel a következő akadályig!

Gerenda gondok
Támogató: Nyírerdő Zrt.
Akadálypálya mérete: 3 m x 22 m x 1,5 m
Feladat: A 60 cm magasan lévő gerendát ugord át, a másfél méteres alatt bújj át! Ugorj megint, bújj megint. Az előtted álló, hosszában lévő gerendák valamelyikén fuss át. Ugorj, bújj, ugorj, ismételd ahányszor csak kell, míg az akadály végére nem érsz. Utána pedig folytasd lendülettel a következő akadályig!

Vízhordók
Támogató: Ivóvíz-6 Kft.
Akadálypálya mérete: 3 m x 50 m
Feladat: Tavaly lisztes zsákot kellett cipelni. Idén vizes kannákat. Csak hogy kicsit lehűtsük a kedélyeket.

Acél karok
Támogató: Complex Trade Kft.
Akadálypálya mérete: 4 m x 3 m
Feladat: Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan nehéz. Persze nem mindenkinek… Pattanj fel a párhuzamos korlátok valamelyikére. (Egyforma hosszú, egyforma magas, egyforma színű és egyforma stabil, szóval nincs könnyítés egyikben sem.) Tipegj végig a korláton. Hivatalosan ezt a mozgást támlázásnak hívják. A korlát végén ugorj le úgy, hogy ne ess orra, és folytasd utad lendülettel a következő akadályig.

Mászva - Kúszva csússz
Támogató: Eurosmart Kft.
Feladat: Mássz fel a rámpára, majd csússz le a csúszdán!

Pickáns farakás
Támogató: Maxliner
Akadálypálya mérete: 2 m x 5 m
Feladat: Teljesen egyszerű a feladat. Adott egy farakás, amin át kell jutnod. Vékonyabb és vastagabb gerendák egyaránt találhatóak a farakásban. Egy dologra figyelj, hogy ki ne csússzon a lábad alól a talaj. 🙂

Tempós kúszás
Támogató: Tempó-Loki Kft.
Akadálypálya mérete: 3 m x 8 m
Feladat: Egy csőben kell átkúszni, majd egy kis falon átjutni. Egyszerűnek tűnik. A cső belsejében való kúszás miatt (ha szeretnéd elkerülni esetleg a kisebb horzsolásokat), érdemes hosszú nadrágban jönni. Klausztrofóbiások se féljenek, kellőképpen tágas a cső, csak 4 méteres, és a verseny közben termelődő adrenalin úgyis segít! Aztán jön a kis falat fal. A koreográfia: Betámaszt, elrugaszkodik, megtart, kitol, átlép, leugrik. Ennyi. 🙂 Folytasd utad lendülettel a következő akadályig.

Akadályfutás
Támogató: Nyírségi Életút Egyesület
Feladat: Egy könnyed akadályfutás következik. Csak ügyesen!

Olajos hordó szlalom
Támogató: Sóstó Petrol
Feladat:Egy kis lazító feladat, ami a kordinációra helyezi a hangsúlyt. Szlalomozz minél gyorsabban a hordók között!

Kötél idegek
Támogató: Nyíregyházi Waldorf Iskola
Akadálypálya mérete: 4 m x 10 m
Feladat: Juss át a pókhálón! 200 m zöld és kék kötél van kikötve. Bokamagasságban, hogy orra ess, térd magasságban, hogy erősítsük a combizmokat, derék magasság fölött, hogy se alatta, se fölötte ne legyen kényelmes átjutni, fej magasságban, hogy hajolni kelljen. Meg egy csomó más magasságban. Türelem, leleményesség, és kötél idegek kellenek ahhoz, hogy ne akadj fönn a pókhálón, és hogy folytatni tudd utad lendülettel a következő akadályig.

Élő akadály
Támogató: Meló-Diák Iskolaszövetkezet
Feladat: Törj át az amerikai focisták fala közt!

Decathlon sziget
Támogató: Decathlon
Akadálypálya mérete: 20 m x 50 m
Feladat: A 2018-as Decathlon Élménypróba egyik tombola nyereménycsomagja tartalmaz egy szuper sátrat is. Na most itt a lehetőség, hogy kipróbáld milyen egyszerre több sátorban! Segítünk: szauna! 😀

Lépcsőtorony akadály
Támogató: Aktuál Bau Kft.
Feladat: Egy kis lépcsőzés! Lépcsőzz fel a rámpa tetejére, majd gyere le. Egyszerű, de a pálya végén mégis kihívás!

Last Minute Akadály
Támogató: Makkai Trans
Akadálypálya mérete: 2 m x 500 m
Feladat: Egy jobbos kanyar után majd vedd fel a tipegő-spicc pózt, és ugrálj át a gumiabroncsokban. Ne hagyj ki egyet sem! Arra viszont figyelj, hogy a gumik változatosak, egyik szélesebb (tehát magasabb), mint a másik, vagy vastagabb a pereme, vagy kisebb a lábadnak szánt átmérő. Néhány gumiban a 37-es láb sem fér el telitalppal, tehát érdemes lábujjhegyen végigmenni! Ha ezen túljutottál, már csak egy meredek emelkedőn kell felfutnod a domboldalon. Innentől már nincs sok hátra, folytasd utad lendülettel a célig!